Wednesday, 31 January 2007

How E=mc2 comes out!

Oleh kerana ruangan ini kekurangan dari segi ilmiahnya, penulis berhasrat menjelmakan idea bagaimana persamaan yang paling terkenal di dunia ini diterbitkan dari teori kerelatifan (relativity).
Dokumen asal yang dihasilkan adalah dari fail Mathematica maka, oleh kerana hanya format JPEG dapat di pamerkan disini, terpaksalah melalui beberapa proses penukaran format yang akhirnya menjejaskan sedikit kualiti paparan yang terhasil.





Untitled3_2

Untitled4











































































Untitled5





































Untitled6




















































Kepada yang tak berapa rajin nak lihat secara detail, boleh scroll down je.
Last skali bleh nampak tiba-tiba keluar E=mc2 tu.

5 Comentários:

Am said...

Rajin2

NuR said...

ko memang rajin la wei...mata aku boleh juling tgok ko punyer persamaan2 yang...erm,,,pening aku nak bace:P

Razis said...

Sejujurnye aku tidak paham

Hitokiri said...

Congrate 2 u coz bg artikel mcmne nak derive rumus yg fames ni.bleh la kiter buat joinvencer,pasal sy mmg minat gak la dgn modern physics ni.

dZuL said...

fuuuyooo... aku x paham apa2 pun .

Post a Comment

Titipan Kata

'

  ©Kehidupan: Catatan Kembara. Template by Dicas Blogger.

TOPO