Wednesday, 10 September 2008

Setahun



Hari ini genap setahun penulis berada di berada di bumi Dundee ini. Alhamdulillah... pengajian peringkat master telah dapat diselesaikan. Keputusannya pun sudah dapat. Sekarang cuma menunggu masa untuk memulakan pengajian peringkat PhD. Yang tentunya, semestinya lebih tough. Berikut disertakan disini 10 alasan kenapa penulis tidak update blog.

1. Sudah lama tidak update blog, hampir-hampir lupa cara penulisan yang biasa digunakan

2. Idea banyak. Banyak yang nak dicoretkan. Tapi tak pernah direalisasikan. Lalu idea-idea ini hilang bersahaja ditiup angin yang menghembus.

3. Banyak klip-klip video yang baru di-upload di YouTube setiap detik dan ketika. Terleka menela'ah satu persatu.

4. Pengalaman pertama tinggal dengan housemate yang punya koleksi DVD yang sangat banyak. Sukar untuk mengatakan "tidak" kepada lamabaian mesra rak DVD itu.

5. Melayan-layan buku-buku berkonsepkan cerita mengarut dan juga buku-buku motivasi.

6. Terlalu leka dan tersangkut kat blog orang lain sampai mengabaikan blog sendiri (kesian my blog)

7. Ada commitment lain yang kadang-kadang ‘on-call'.

8. Sudah ada kerjaya sambilan (masih peringkat training, tapi tak bleh bagitau kat sini).

9. Masa terluang digunakan sebaik mungkin untuk beristirahat a.k.a tido. Mengaplikasi sebaik mungkin kata-kata Cikgu Noora SMK Merbok 6 tahun lalu -"time study, study betul-betul, time cuti, cuti betul-betul". (sekarang dah abis master, blum stat PhD lagi, kira cuti la tu...).

10. Alasan yang interaktif. Sila fikir ikut kreativiti sendiri. Selamat mencuba





4 Comentários:

Am said...

Kerja sambilan?
Tak boleh diberitahu?
Tak sangka hang Mahadi.... [sambil membuat spekulasi bukan-bukan]

Mahadi said...

ces..........

iNa said...

apekah..hahaha..i got it.:)

mahadi-ed said...

iNa- whatcha got???

Post a Comment

Titipan Kata

'

  ©Kehidupan: Catatan Kembara. Template by Dicas Blogger.

TOPO