Wednesday, 4 March 2009

Overdose dan Hari Ini

Terasa berat kepala ini. Mungkin disebabkan kisah semalam.

Huargh...


























Semalam buat banyak kerja yang menggunakan otak. Bila guna otak, kena ambil bahan sampingan sebagai peneman dan penyegar mata. Apa lagi kalau bukan kafein. Sehingga tak tersedar, sudah tiga jenis variasi sudah tertelan. Dari Nescafe Gold, bawa ke latte hingga ke cappucino. Oh ya, kadar biasa pengambilan kafein (berasaskan kopi) bagi penulis adalah secawan (mug) sehari. Tetapi pengambilan adakala dibenarkan sehingga takat maksimum yakni 2 cawan. Manakala, jika telah mencapai sehingga 3 cawan, klasifikasi overdose akan digunapakai.

Dan bila overdose, penulis tidak akan dapat tidur dengan mudah diwaktu malam. Jika dapat tidur pun nanti akan terjaga dengan mudah sekitar 3 pagi lalu kepeningan. Kemudian terpaksa bangun awal. Berlaku distortion waktu tidur disebabkan perturbation kandungan kafein dalam tubuh.

Waktu siangnya pula dihimpit oleh ketidakcukupan tidur malam tadi. Sudah lali-lali dan berat kepala. Tapi tidak boleh ambil kafein lagi. Keseimbangan normal belum tercapai.

Lepas ini ada sessi perbincangan dengan Dr Amin Abdolvand dari Photonics and Nanoscience Group. Jenuh nak memerah otak lagi.

Tapi ternanti juga malam ini. Dr Saydulla Persheyev jemput untuk sessi makan malam bersama geng-geng Material Research Group. Hidangan masakan Uzbekistan katanya. Lihat saja nanti.

10 Comentários:

FaDhLi aTaRi said...

bro, stop taking drugs. (lol).

try to take tea next time. They have catechins which function as antioxidant. it will help you relax. use aroma therapy when taking bath..

last but not lease, go to SPA.. (hehehe)

Mahadi said...

drugs? Are u kiddin'

tea? tak jalan, kenyang ada, mengantuk tak hilang

SPA? nnt t'tido dlm spa.(biasa terlelap dlm tub)

cIk iNa said...

ingat kn overdose tido dan
menjadi bayi sehat td(rujuk gmbr baby) =)

Mahadi said...

=D

Am said...

Drugs, spa.. sejak bila hang mengamalkan gaya hidup Paris Hilton nih?

Mahadi said...

sejak bila plak nih?(tanya balik)

dijahsaad said...

Agaknya soalah Am tu merujuk pada komen Fadhli..hehehe

Err..air rebusan daun ketum pun stimulant juger..kan?kan?hehe

Mahadi said...

owh... ya.

air ketum. er... mcm penah cuba je kak dijah..

Anonymous said...

Hehehe...Pali...i no i no...spa q!!!
"Miss EFG" take care of him...lalalalalala...walopun jauh...kamu tetap ader deeply emotional bond...aura dr Malaysia...

Mahadi...Peace!!!:P

-Butterfly-

Mahadi said...

Nih Rahyla gak kan. Apsal tak guna ID sendiri...

Peace to you too...

Post a Comment

Titipan Kata

'

  ©Kehidupan: Catatan Kembara. Template by Dicas Blogger.

TOPO